Een goede afstelling van de kunstmeststrooier is van groot belang voor een goede opbrengst van het gewas en de benutting van mineralen. Vruchtbare Kringloop Gelderland houdt daarom drie testdagen waar deelnemers gratis hun kunstmeststrooier kunnen laten afstellen. Verdeeld over de drie dagen is er ruimte voor 20 deelnemers. Na de aanmelding hoort u op welk tijdstip en welke locatie u wordt verwacht.

De testdagen zijn op:

Maandag 1 april – omgeving Nijkerk
Dinsdag 2 april – omgeving Elburg
Donderdag 4 april – omgeving Terwolde

Strooibeeld bepalen 

Tijdens de testdag kunt u met uw tractor en kunstmeststrooier naar de testlocatie gaan, waarschijnlijk bij een van de boeren die deelnemen. Op die locatie wordt in een test van 1 uur door Dynatest het strooibeeld bepaald bij uw huidige afstelling. Daarna wordt de machine technisch gecontroleerd en worden kleine afwijkingen zoals de doseeropeningen bijgesteld. Na het bepalen van de kunstmestkwaliteit wordt het strooibeeld gecontroleerd en de strooier afgesteld totdat het gewenste resultaat bereikt is. De kanten-strooien bekijken we ook en vervolgens krijgt u advies hoe dit eventueel beter kan. Is uw machine goedgekeurd? Dan krijgt u een goedkeuringssticker.

Neem tijdens de testdag uw eigen kunstmest mee in een plastic zak (ca 50 kg). Dan kan uw eigen kwaliteit meststof getest worden. De kunstmest nog niet in de strooier doen.

Aanmelden 

Heeft u interesse in het testen van uw kunstmeststrooier? Meld u dan aan via info@valleihorstee.nl. Afhankelijk van de aanmeldingen wordt een planning gemaakt. Wij informeren u later over op welk tijdstip en op welke locatie u wordt verwacht. Verdeeld over de drie dagen kunnen 20 agrariërs meedoen aan de test, dus meld u snel aan want vol is vol.